עבודה מהבית: מה למדתי בתקופת הקורונה

הקורונה הפכה את העבודה מהבית לשגרה. כאן ריכזתי את מה שכתבתי בזמן אמת: המעבר לעבודה מהבית, השעות מול המחשב, החיסון והשאלה אם זה הסוף של המשרד.

פוסט על עבודה מהבית

נכתב ב-17.06.2020

תקופת הקורונה עשתה מהפכה של ממש אצלנו בחברה, אני עובד (ברוך השם) ולא פוטרתי בגל הפיטורים האחרון, אבל מרגיש כמו לעמוד על סולם רעוע ולנסות לצבוע את התקרה עם מברשת קטנה – לא הכי בטוח בעולם.

מצד אחד ידוע לי שהכל זמני, שאם יפטרו אותי אני אסתדר, כבר הייתי שם. מצד שני אני אוהב את מקום העבודה שלי, הגעתי לנקודה נוחה, הכל בשליטה, הכל ידוע, השכר שלי מספק (למרות ההורדה בשכר שרוב העובדים קיבלו – אין לי תלונות). מרגיש לא בטוח.

חלק מהזמן אני עובד מהבית. חלק מהזמן אני עובד במשרדי החברה. זה ככה מאז שהכל התחיל ואני פחות נהנה מזה. לפחות פחות מעובדים אחרים שאוהבים את העבודה מהבית.

עד היום היה לי פחות זמן לכתוב, נראה שכשסכנת הפיטורים מרחפת (למרות שאם אני חושב על זה, הקיצוצים כבר בוצעו ועכשיו הכל אמור להיות בסדר), העובדים עובדים יותר טוב – וגם אני: יותר מהיר, יותר יסודי, יותר מתקשר את כל מה שאני עושה, יותר מפחד.

פוסט על עבודה מהבית.

יותר ויותר שעות עבודה מול המחשב

נכתב ב-17.07.2020

אני מוצא את עצמי בישיבה, לא, אני לא מתכוון לישיבה בה לומדים תורה, אלה לתנוחת ישיבה.

בימים אלו לצערי אני חייב להשתמש בתחבורה ציבורית, כשאני מתיישב באוטובוס אני מרגיש איך הקורונות הקטנות מנסות להתקרב אלי, ממש פחד אלוהים.

אחרי הישיבה באוטובוס אני נכנס למשרד ומתיישב בעמדה שלי, שם אני יושב בערך 4 שעות עד להפסקה הראשונה וחוזר לשבת לעוד 5 שעות בערך.

עד כה, במהלך היום אני בהליכה /תנועה: שעה בערך, בישיבה: תשע שעות בערך.

חוזר הביתה בתחבורה ציבורית, מכין משהו לאכול, ואוכל מול הטלוויזיה, בישיבה כמובן, אחרי איזה שעה פלוס אני עובר לשבת מול המחשב, עונה לכמה אימיילים דחופים מהעבודה וגולש קצת …

סה"כ תוספת של עוד שעתיים ישיבה וחצי שעה של תנועה /הליכה.

סה"כ ביום אני יושב: כ 11 שעות!

הדבר הזה מאוד בעייתי, הגב, זרימת הדם, מצב הרוח … הכל מושפע מזה. אז לקחתי שתי החלטות חשובות:
1. אני מתחיל לעשות הליכות כל ערב, גם אם למשך 30 דקות.
2. אני מחליף את כסא מחשב שלי בבית ככה שהגב שלי לא יסבול יותר.
3. במקום לשבת באוטובוס, אני אנסה להגיע לעבודה עם קורקינט חשמלי פעם בשבוע (אלו שניתן לשכור)

זה לא רק אני, כולנו ככה.
– 10 שעות ביום על כסא מחשב
– איך יראה העתיד שלנו בעבודה?

עבודה מהבית והחיסון השני

נכתב ב-27.02.2021

אז כמו כולם, לפחות כמו מי שהצליח להישאר בעבודה בזמן הקורונה, גם אני עובד מהבית כבר חודשים ארוכים. העבודה מהבית שונה לחלוטין מהעבודה במשרד ודורשת ממני (ונראה לי שמכל מי שעובדים מהבית) יכולות נוספות.

כיוון שאני לא הורה, לפחות לא כרגע, אני מתאר לעצמי שההורים שעובדים מהבית נתקלים באתגרים קשים יותר ממני, ואם יש בין הקוראים הורים שרוצים להוסיף לפוסט, אז אתם מוזמנים להגיב פה למטה – זה לטובת כולנו.

כמה דברים שלמדתי על עבודה מהבית בתקופה האחרונה.

  1. זה לא תמיד כיף.
  2. זה גורם למחסור עצום בחברה ובחברים.
  3. אי אפשר לעשות הפסקות קצרות במשך היום, ללכת לדינה ולקשקש איתה על החיים.
  4. עבודה מהבית לא מאפשרת שינה בצהריים.
  5. עובדים יותר קשה.
  6. עובדים יותר הרבה.
  7. הפסקת צהריים בעבודה הרבה יותר כייפית.
  8. כשעובדים מהבית צריך גם לעבוד בשביל הבית: כביסות, כלים, שכנים, קניות, שקט…
  9. עבודה מהבית יותר כייפית ביום חמישי מביום ראשון.
  10. אני לא בנוי לעבודה מהבית.

יחד עם זאת, חברי היקרים לעבודה לא מסכימים עם כל הנקודות וחלקם מאושרים מזה, ולא רוצים שזה יפסק. הנהלת החברה שלחה לנו סקר קצר לפני כשבוע וחצי ועכשיו יש מסקנות ראשוניות אשר מרמזות על כך שתהיה אפשרות לעבוד מהבית גם בעתיד, עבור חלק מהתפקידים זה יהיה חלקי, כלומר עבודה מהבית יום בשבוע או יומיים, חלק יוכלו לעבוד לחלוטין ורק מהבית אם ירצו.

אני לא יודע אם זה טוב או רע, אבל אני צריך חברה, צריך הפסקת צהריים עם חברים, צריך קצת אויר. הבית שלי כבר לא נראה אותו דבר מאז שאני גם עובד בו, ישן בו, רואה טלויזיה, מקבל משפחה וחברים … מי עושה את כל זה במקום עבודה.

עבודה מהבית – האם זה הסוף?

נכתב ב-16.03.2021

עבודה מהבית הפכה למשהו מאוד מקובל בשנה האחרונה, כל הצעת עבודה שניה מתייחסת לאפשרות העבודה מהבית, אם באופן מלא או חלקי (כאשר חלק מהמשרה מתבצעת מהבית וחלק מהמשרה ממשרדי החברה).

הדבר פתח אפשרויות רבות למי שמתגוררים רחוק ואפילו הביא משפחות שלמות לעבור ממקום מגורים קרוב לעבודה ויקר למקום מגורים קצת יותר מרוחק אבל הרבה יותר זול.

אבל האם זה הסוף?

הקורונה בישראל עושה רושם שמצאת תחת שליטה ושהחיסונים באמת נותנים מענה טוב, חברות פותחות את המשרדים שלהן לאט לאט והעובדים נדרשים להגיע ולעבוד מהמשרד. באופן אישי גם אני קיבלתי תאריך (1.4.21) בו אני חוזר לעבוד ממשרדי החברה. אני עוד לא החלטתי אם זה משמח אותי או פחות, בכל מקרה אני אבקש לעשות 4 ימים ממשרדי החברה ויום אחד מהבית – נראה איך זה יתקבל ?

אבל זה לא הסוף, יש הרבה חברות שגילו שהן יכולות לעבוד בצורה טובה מאוד כאשר העובדים מפוזרים בביתם ולא במשרדים, הם צמצמו שטחי משרד וכמובן צמצמו עלויות שכירות, דלק, הוצאות משרדיות וכד' ויכולות להעביר את המשאבים לטובת החברה ולטובת העובדים.

בעיני עבודה מהבית נמצאת רק בהתחלה, ונגיע לאיזון כלשהו ולסביבת עבודה משולבת בה החברה תקבל מקסימום מהעובדים ותוכל להתקיים גם בלי משרדי ענק.

הנקודות הבאות בשביל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *