יודעים כמה שהתזונה שלנו משמעותית? רמז: הרבה יותר מרק משקל גופנו

יודעים כמה שהתזונה שלנו משמעותית? רמז: הרבה יותר מרק משקל גופנו

היום נתקלתי בראיון עם Jessie Inchauspé אשר ידועה בשם Glucose Goddess (אלת הגלוקוז) ומנגישה מידע חשוב מאוד מתוך מחקרים מדעיים שנעשו בתקופה האחרונה על השפעת התזונה על חיינו ובעיקר השפעת הסוכר.

אני אתן כאן תקציר של הדברים, את עיקרם, אבל אני ממליץ בחום לכל מי שאוכל או אוכלת לראות את הוידאו עם הראיון המלא, לראות, להקשיב, ללמוד וליישם ביום יום. זה חשוב כמו לצחצח שיניים.

מדברת על סוכר והשפעותיו הרעות על הגוף כאשר הוא מגיע בכמות גדולה מידי ומהר מידי, למשל כאשר אנחנו שותים מיץ (גם אם אנחנו שותים מיץ תפוזים סחוט טרי – זה עדיין לא בריא כמו שנדמה לנו), מחקרים מוכיחים שפיקים של סוכר משפיעים על גוף האדם במספר חזיתות, כמו: האצת הזדקנות, מחלות רעות מאוד שאני לא אזכיר כאן, השמנת יתר, נטייה לחוסר אנרגיה, עייפות כללית, עצלנות, שינה לא טובה בלילות, מחלות עור, פריחות, ערפול מוחי, בעיות נפשיות ועוד ועוד….

כל זה בגלל סוכר!

אבל אנחנו צריכים סוכר, סוכר הוא מקור האנרגיה של הגוף.

צריך סוכר, צריך לצרוך אותו נכון – בכמות מתאימה ובאופן שלא יקפיץ את רמות הסוכר בדם.

מה עושה הרבה סוכר בדם?

סוכר משמש לאנרגיה, לשרירים שלנו, למוח שלנו.
כשיש סוכר בדף, בעיקר כאשר יש עודף סוכר שהשרירים לא צריכים והמוח לא צריך, הגוף מפריש אינסולין שתפקידו לטפל בו.
כאשר יש אינסולין במחזור הדף, הגוף לא יכול לפרק שומנים – ובאותו זמן הוא רק אוגר שומנים.
אנרגיה שמקורה בסוכר – כולנו מכירים אותה למשל כשאנו שותים קולה או כל משקה ממותק לצורך העניין, היא איננה אנרגיה טובה אלא אשליית אנרגיה – המקור בעצם הוא בהורמון הדופמין שמופרש כאשר אנחנו אוכלים מתוק – היתרון הוא שזה עושה לנו להרגיש טוב – החסרון הוא שזה לזמן קצר מאוד, ואחריו מגיעה נפילת אנרגיה מהירה.

נפילות אנרגיה אשר מתרחשות לאחר אכילת דבר מה מתוק נמצאו שהן טריגר למוח, מפעילות מנגנונים לא טובים ומייצרות הפרעות כולל הפרעות נפשיות.

אז מה היא אומרת? לא לאכול סוכר?

ההמלצה של Jessie Inchauspé היא לצרוך סוכר בצורה נכונה, הגוף שלנו יכול לפרק סוכר במהירויות שונות בהתאם לצורה בה אנחנו אוכלים, לסדר האכילה אם להיות יותר מדוייקים.

אם נאכל שוקולד על בטן ריקה – הסוכר שלנו יטוס למעלה תוך דקות בודדות – יעשה לנו הרגשה טובה לפרק זמן קצר – אחריה תבוא נפילה ורצון עז לעוד שוקולד.

אם נאכל סלט + מנה בשרית ואחריהם נאכל את אותו השוקולד – השפעת השוקולד על הסוכר בגוף תהיה נמוכה הרבה יותר – לא נקבל את העליה והירידה המהירים של הסוכר, מכאן גם הגוף לא יצטרך להפריש כמויות אינסולין אדירות שמאותתות לו לאגור שומנים ועוד …

לכן – מה ש Jessie אומרת הוא שצריך לשים לב לסדר האכילה, שזה יכול להפחית את הקפיצות של הסוכר גם אם אוכלים את אותו הדבר.

פחות קפיצות סוכר = יותר בריאות

אני לא אמשיך עם הסיכום, המחשתי כאן את עיקרם, למי שמעוניינים לראות את הראיון המלא, בבקשה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בחסות לוח אתר ״מובטל״ דרושים:

עודכן לאחרונה

מחפשים עבודה?

דרושים | דרושים בדרום | דרושים בתל אביב | דרושים בירושלים | דרושים בחיפה | דרושים בנתניה | דרושים בבאר שבע | דרושים רמת גן | דרושים בכפר סבא | דרושים ראשון לציון | דרושים חולון | דרושים הרצליה | דרושים בהוד השרון | דרושים ברעננה | דרושים בפתח תקווה | דרושים זכרון יעקוב | הפצת קורות חיים | דרושים בטחון ושמירה | עבודה מזכירות | דרושים בחינוך | בניית אתרים מחירון | חיפוש עבודה בתל אביב | עבודה מהבית | מחלת מקצוע עורך דין | ציורי קיר