הנבטה של עדשים ירוקות

איפה אפשר למצוא מאגרים של ויטמינים, בריאות בהישג יד ואנרגיה בריאה לגוף? אני רץ, רץ יחסית הרבה, פעילות פיזית ובכלל גוף האדם בצורה הבסיסית שלו דורשים מאיתנו כלים לעבודה. מאגרי אנרגיה מגוונים שמאפשרים לגוף לפעול בתצורה תקינה.

בימים אלו יש המון מוצרים, רובם יקרים, חלקם בכלל אינם טבעיים (מעשה ידי אדם). קמפיינים שיווקים מוכרים לנו כל מיני קישקושים בתוך קופסאות פלסטיק, שקיות מקושטות בלוגואים יפים, פונטים מיוחדים וקידומי מכירות אינטנסיביים בכל פינת רחוב.

אבל, אם רוצים לאכול בריא, אם רוצים באמת לתת לגוף את מה שהוא צריך לקבל, אפשר גם בזול, בצורה פשוטה והכי טריה שיש.

בתקופה הקרובה אני אשתף אתכם בתגליות פשוטות שכל אחד ואחד יכול ליישם בכל תקציב, במאגרי אנרגיה שנכונים לגוף שלכם.

היום.

הנבטה של עדשים ירוקות

העושר שהגוף שלך יקבל כשתאכל 100 גרם של עדשים ירוקות מונבטות מצויין ומגוון.

עדשים – הרכב קלורי:
חלבונים: 25.0% פחמימות: 59.2% שומנים: 2.2% מתוכם שומן רווי: 0.4% קלוריות: 345

הרכב ויטמינים ב100 גרם עדשים :
A: 58
B1: 0.5
B2: 0.1
B3: 1.5
B5: 0.3
B6: 0.4
C: 1.7

הרכב מינרלים ב100 גרם עדשים:
נתרן: 7
מגנזיום: 72
ברזל: 7.6
סידן: 41
אשלגן: 578

סיבים תזונתיים: 10.8
בטא קרוטין: 35
זרחן: 294
אבץ: 3.9

איך מנביטים עדשים ירוקות?

1. משרים את העדשים למשך 24 שעות:
מכניסים את הכמות הרצויה לכלי עמוק וממלאים במים מהברז.
לאחר כ 12 שעות מחליפים את המים (מסננים את העדשים, ממלאים מים חדשים).

2. לאחר 24 שעות במים:
מעבירים את העדשים למסננת, שוטפים אותם, משאירים במסננת ומכסים במגבת.

3. מידי כמה שעות, שוטפים את העדשים, קצת מערבבים אותם במסננת, מכסים במגבת.

4. לאחר 48 שעות בערך, אפשר לראות את האוצר התזונתי מוכן.

זהו, יש לך עדשים מונבטות.

הנבטת עדשים ירוקות

איך אוכלים עדשים מונבטות?

 

  • ככה … פשוט כנישנוש בין ארוחות.
  • בתוך סלט.
  • אפשר כתוספת למרק (בחורף).
  • למנות מוקפצות.
  • ועוד ועוד …

אם יש לך רעיונות נוספים, אפשר לחלוק אותם כאן בתגובות שלמטה:

הוספת תגובה