איפה מוצאים מודעות דרושים אמיתיות?

איפה מוצאים מודעות דרושים אמיתיות?

בתקופה זו בתחום חיפוש העבודה אפשר לראות שיגעון של משרות, איסופים והעתקות. המון המון מחפשי עבודה שולחים קורות חיים, כותבים מכתבים מקדימים, משקיעים זמן ולעיתים אפילו קונים את האפשרות להגיש מועמדות למשרות בתשלום והמעסיקים לא חוזרים אליהם. ובכן, אם שאלתם את עצמכם למה המעסיקים לא חוזרים אליכם אחרי שטרחתם ושלחתם קורות חיים, אלו הסיבות האפשריות:

  1. המעסיק לא קיבל את המייל (לפעמים המייל מגיע לתיקיית הספאם והמעסיק לא רואה אותו כלל.
  2. המעסיק אטום ולא מכבד את המאמץ שעשיתם.
  3. המשרה אויישה והמעסיק עדיין לא הסיר אותה מהלוח (והוא גם קצת מתאים לסעיף 2)
  4. המעסיק כלל לא מחפש עובדים ואולי גם לא מקבל את קורות החיים.

אני ארחיב לגבי סעיף 4:

המון לוחות דרושים מעתיקים משרות בצורה אוטומטית מלוחות אחרים, המון משרות שהועתקו כשהיו רלוונטיות כבר ירדו מלוח הדרושים המקורי אבל האתרים המעתיקים עדיין מציגים את המשרות (קרה לי לשאול את המעסיק למה הוא לא מוריד משרות מלוחות ספציפיים והוא אמר שזו משרה ישנה מאוד אבל הלוח שמציג אותה, לוח הדרושים שמעתיק משרות, לא מגיב לבקשה שלו).

לוחות שמעתיקים משרות מכילים עשרות אלפי מודעות דרושים שברובן משרות לא אקטואליות, משרות ישנות, משרות לא רלוונטיות שפשוט הועתקו.

מה ניתן לעשות כמחפש עבודה?

  1. לשלוח קורות חיים רק באתר החברה המפרסמת, כלומר לבדוק את מודעות הדרושים בלוח הדרושים של אתר החברה. שם המודעות אמיתיות.
  2. לחשוד בכל לוח שמציג עשרות אלפי משרות, לקחת אותו בערבון מוגבל ולדעת שרק אחוז קטן מאוד ממודעות הדרושים באמת אמיתיות. לא לצפות שיחזרו אליך ולא להשקיע יותר מידי שם.
  3. לגשת לאתרים ולוחות דרושים שלא מעתיקים ולא משכפלים ולא אוספים מודעות דרושים, יש הרבה כאלה והמודעות של הן מודעות דרושים אמיתיות.

איפה יש רק מודעות דרושים אמיתיות?

אתר ג'ובמסטר, פורטל דרושים, אתר "מובטל" דרושים, אתרי החברות עצמן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *