הפסקת ריצה יזומה

הפסקת ריצה יזומה

יש מי שיודע יותר, בעקבות התגובה / הארה של ליאור שיאון (שרץ מהחרמון לאילת יחד עם זהר) הפוסט עודכן.

כמו שכבר כתבתי בעבר אני נוהג לרוץ מידי פעם. לאחרונה קצב הריצה ונפח הריצה שלי גדלו יחסית ואני מוצא את עצמי רץ 3-4 פעמים בשבוע מרחקים ארוכים ארןכים …כיף גדול!

נודע לי משיחות עם רצים אחרים שנהוג לעשות שבוע ריצה מתונה בכל חודשיים / חודשיים וחצי כדי לתת לגוף לעשות סוג של Reset. זה אמור למנוע כל מיני פציעות כתוצאה ממאמץ ממושך ולעזור לגוף להחלים גם מכאבים קטנים שמידי פעם מופיעים בתקופת הריצה. הדבר הבעייתי הוא שהחזרה לריצה לאחר מכן צריכה להיות הדרגתית.

אז הנה, גם אני עושה הפסקת ריצה קטנה – להתאוורורת. (בעקבות ההארה של ליאור, שמחתי מאוד, תיקנתי את הפוסט, שמתי בגדי ריצה ..ולהתראות)

גישה נוספת אומרת שלא חייבים להפסיק לחלוטין וניתן פשוט להוריד כ 60 אחוז מנפח הריצה ולעשות אותה בקלילות רבה … כך גם לאפשר לגוף את המנוחה וגם להישאר בעיניינים ממש כמו סבון ללא סבון.

היום אני ביום השלישי להפסקת ריצה שלי, מרגיש כמו נצח.

2 תגובות

  1. הי,

    התאוורות מריצה לשבוע כל סייקל (שזה בין שלושה שבועות לשישה) היא באמת רעיון טוב – אבל המשמעות היא לא עצירה בריצה אלא הורדת נפח – לא מומלץ להפסיק לגמרי לשבוע.

    אני רץ פעם בשלושה שבועות חצי (במרחק ובזמן) מהשבוע הקודם, בלי אימוני אינטרוולים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *